For at se kommunernes hovedresultater på landkort - klik her

For at se amternes hovedresultater på landkort - klik her

For at se statsinstitutionernes hovedresultater på oversigtskort - klik herVis 2003-undersøgelsen

Sådan fungerer hjemmesiden Til hjemmesiden for Minister for ligestilling

Minister for ligestilling
Ligestillingsafdelingen
Holmens Kanal 22
1060 København K


Kontakt os

Ligestillingsredegørelser 2005 - fra kommuner, amter og statslige institutioner

Ligestillingsarbejdet går for langsomt

Alle ministerier, styrelser, kommuner, amter og offentlige virksomheder og institutioner med mere end 50 ansatte har indsendt en ligestillingsredegørelse til minister for ligestilling Eva Kjer Hansen. Senest er staten kommet med. Redegørelsen giver et indblik for alle interesserede i, hvordan det står til med ligestillingen i hele den offentlige sektor.

Blandt de mange resultater kan man se, at:

  • I kommunerne er der 18 % kvindelige topchefer. 77 % af de ansatte i kommunerne er kvinder.
  • I amterne er der 20 % kvindelige topchefer. 76 % af de ansatte i amterne er kvinder.
  • I staten er der 20 % kvindelige topchefer. 39 % af de ansatte i staten er kvinder.

”Det kan undre, at mændene løber med topposterne, når der er så mange kvinder at tage af. Det er hverken godt for de dygtige og ambitiøse kvinder, der ønsker en plads i toppen af hierarkiet eller for organisationerne, der går glip af en masse talenter”, siger minister for ligestilling Eva Kjer Hansen.

Der er mange konkrete eksempler på hjemmesiden. For eksempel kan man læse om de initiativer politiet har taget for at få flere kvindelige betjente og kvindelige ledere ind i politiet. Man kan også læse at, IBM og Sorø Akademi har indledt et samarbejde for at få flere piger til at tage en teknologisk rettet uddannelse efter gymnasiet. Der er også gode eksempler og erfaringer på konkrete initiativer på det kommunale område, hvor man netop tager højde for kønsforskelle. F.eks. kan man læse om undervisning opdelt i pige- og drengehold eller om tilbudet ”Efter kl. 14.00”, som handler om at få unge drenge væk fra gadehjørnerne.